Cauze inca necunoscute

La aproape 3 zile de la incendiu, cauzele acestuia nu sunt clare. Chiar daca pista cea mai probabila care se are in vedere este un scurtcircuit electric autoritatile se feresc sa dea verdicte.

Considerăm că nu ar fi de folos să speculăm în spațiul public pe tema cauzei incendiului. Există o anchetă în curs și vă asigurăm că toate ipotezele sunt luate în considerare, urmând ca în cel mai scurt timp să avem date oficiale despre ce ar fi putut cauza această tragedie„, a transmis Institutia Prefectului, intr-un comunicat de presa.

Si seful IPJ Bihor, Alin Hanis a precizat inca de a doua zi că „toate ipotezele sunt luate în calcul” 

S-a filmat și s-a ridicat astăzi tot ce se putea. Palatul este izolat dar momentan nu ne putem pronunța. Le vom elimina treptat pentru a ne lămuri. Nu vrem să ne grăbim să lansăm o ipoteză care nu poate fi susținută de probe.

 A doua zi dupa eveniment Instituţia Prefectului judeţului Bihor, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor şi Inspectoratul de Poliţie au organizat o conferinţa de presă comună.  „E nevoie de clarificari”, a spus prefectul Ioan Mihaiu dupa ce in spatiul public au aparut critici cu privire la interventia autoritatilor.

Martorii i-au acuzat pe pompieri ca au intervenit greoi, ca hidrantii nu functionau si ca nu au luat nicio masura atunci cand au primit primul apel telefonic, in jurul orei 20.45. dar autoritatile au respins acuzatiile.

Distribuie informația
Alte știri