Cauzele accidentului grav de la Oradea, din prima seară de Crăciun. 4 bihoreni au ajuns la spital

foto/ ilustrativ

Duminică, 25 decembrie a.c., în jurul orei 21.29, un bărbat de 50 de ani, din municipiul Oradea, în timp ce conducea un autoturism pe strada Simion Bărnuțiu din Oradea, la intersecția cu Bulevardul Decebal, în împrejurări ce urmează a fi stabilite din cercetări, nu a respectat semnificația indicatorului rutier “Oprire”, a pătruns în intersecție fără a acorda prioritate de trecere și a intrat în coliziune cu un alt autoturism, condus pe Bulevardul Decebal, de un tânăr de 23 de ani, din comuna Câmpani, județul Bihor.

În urma accidentului rutier, o femeie de 63 de ani și o alta de 59 de ani, ambele din Oradea, pasagere în primul autoturism, au suferit multiple leziuni, pentru îngrijirea cărora au fost transportate la spital. De asemenea, în urma leziunilor suferite, au fost transportați la spital și un bărbat de 66 de ani, din Oradea, pasager tot în primul autoturism și o tânără de 18 ani, din municipiul Beiuș, pasageră în cel de-al doilea vehicul implicat.

Polițiștii Biroului Rutier Oradea continuă cercetările în cauză sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Recomandăm conducătorilor auto să respecte normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule!

De asemenea, să acorde un plus de atenţie conducerii prin intersecţiile nedirijate, la depăşirea mijloacele de transport în comun sau a altor autovehicule, vitezei cu care rulează, pentru a putea în orice moment manevra şi opri în deplină siguranţă autoturismul, dacă situaţia o impune!

Distribuie informația
Alte știri