CCR: Proiectul de lege privind măsurile fiscal-bugetare este constituțional

CCR a decis cu majoritate de voturi că proiectul de lege privind masurile fiscale și bugetare este constituțională în ansamblul său. Acest lucru înseamnă că noile taxe, eliminarea unor facilități fiscale și reforma administrației pot intra în vigoare dacă legea este promulgată de președintele Klaus Iohannis.

Curtea Constituţională respins, miercuri, cu unanimitate de voturi toate sesizările de neconstituționalitate la   proiectul de lege privind măsurile fiscal-bugetare pe care Guvernul şi-a angajat răspunderea în Parlament.

Legea poate fi promulgată de președintele Klaus Iohannis.

„Curtea a constatat că angajarea răspunderii Guvernului asupra proiectului de lege a vizat un scop unic şi unitar, respectiv creşterea veniturilor la bugetul public naţional şi reducerea cheltuielilor statului. În cadrul examenului de constituţionalitate, sub aspect extrinsec, s-a conchis că procedura de adoptare a legii, prin angajarea răspunderii Guvernului, a respectat exigenţele Constituţiei şi a jurisprudenţei Curţii Constituţionale. De asemenea, sub aspect intrinsec, Curtea a reţinut că dispoziţiile legale, în mod punctual criticate de autorii obiecţiei de neconstituţionalitate, au fost adoptate în marja de apreciere şi de oportunitate de care legiuitorul dispune în materie financiar fiscală. Prin urmare, judecătorii constituţionali au decis, cu majoritate de voturi, că obiecţia este neîntemeiată, că legea în ansamblul său este constituţională, declarând respingerea obiecţiei”, a declarat Marian Enache.

Distribuie informația
Alte știri