Ce amenzi a dat Poliția Rutieră Bihor în primele zile ale stării de alertă. Sute de șoferi sancționați. Comunicat

Peste 360 de participanți la trafic care nu au respectat legislația rutieră, sancționați de polițiștii rutieri în acțiune, la sfârșit de săptămână.

În perioada 15 – 17 mai a.c., poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic în ultimele 24 de ore, au fost aplicate 362 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 160.230 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 28 de permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute cinci certificate de înmatriculare, au fost constatate 14 infracțiuni și 12 tamponări.

293 de sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 36 de participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, două sancțiuni au fost aplicate pentru conducere sub influența alcoolului, au fost sancționate două depășiri neregulamentare, iar 29 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.

Astfel, duminică, 17 mai a.c., la ora 14.55, pe Calea Clujului din municipiul Oradea a fost depistat în trafic un bărbat de 41 de ani, din localitatea bihoreană Sărand, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 122 de km/h,înregistrată radar, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 70 de km/h.

Conducătorul auto care a depăşit limitele legale de viteză cu peste 50 de km/h a fost sancţionat contravenţional cu 9 – 20 de puncte amendă şi cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile.

ATENŢIE!

– Neadaptarea vitezei la condiţiile de drum reprezintă una dintre principalele cauze generatoare de evenimente rutiere!

– Adaptaţi permanent viteza de deplasare la particularităţile de drum şi de trafic!

*

Cercetați penal pentru conducere fără permis și sub influența alcoolului.

Duminică, 17 mai a.c., la ora 00.20, pe D.N. 76, polițiștii din cadrul Poliţiei staţiunii Băile Felix au depistat în trafic un tânăr de 20 de ani, din comuna Ineu, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Totodată, în urma testării conducătorului autoturismului cu aparatul etilotest, s-a constatat că acesta prezenta o concentrație alcoolică de 0,83mg/l în aerul expirat.

Tot duminică, 17 mai a.c., la ora 04.06, pe strada Tincii din municipiul Salonta a fost depistat în trafic un bărbat de 34 de ani, din Salonta, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, în urma verificărilor efectuate, polițiștii din Salonta au constatat că acesta nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Conducătorilor auto le-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei și în ambele cazuri a fost întocmit dosar de cercetare penală.

*

Cercetați penal pentru conducere sub influența alcoolului.

Luni, 18 mai a.c., la ora 02.38, pe strada Strada Bercsényi Miklós din municipiul Salonta, polițiștii din Salonta au depistat în trafic o tânără de 19 ani, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Duminică, 17 mai a.c., la ora 07.35, în localitatea bihoreană Paleu, polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene din cadrul Serviciului Rutier au depistat în trafic un bărbat de 41 de ani, din comuna Cetariu, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,41mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tot duminică, 17 mai a.c., la ora 00.28, pe drumul comunal 261, în localitatea bihoreană Leheceni, polițiștii rutieri din Beiuș au depistat în trafic un localnic de 38 de ani, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, duminică, 17 mai a.c., la ora 03.32, pe D.N. 75, în localitatea bihoreană Nucet, polițiștii rutieri din Beiuș au depistat în trafic un bărbat de 45 de ani, din comuna Câmpani, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Sâmbătă, 16 mai a.c., la ora 06.45, pe Calea Clujului din municipiul Oradea, polițiștii Biroului Rutier Oradea din cadrul Poliției Municipiului Oradea au depistat în trafic un bărbat de 55 de ani, din localitatea Copăcel, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,56mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tot sâmbătă, 16 mai a.c., la ora 22.10, pe strada Calea Aradului din municipiul Oradea, polițiștii de ordine publică orădeni au depistat în trafic un bărbat de 57 de ani, din Oradea, în timp ce conducea o autoutilitară, având o concentrație alcoolică de 0,44 mg/l alcool pur în aerul pur expirat.

Conducătorilor auto le-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei și în fiecare dintre cazuri a fost întocmit dosar de cercetare penală.

*

Arpășel / Depistat în trafic în timp ce conducea fără permis, un moped neînmatriculat.

Duminică, 17 mai a.c., la ora 16.00, pe drumul județean 795, în localitatea bihoreană Arpăşel, polițiștii Secţiei nr.9 de Poliție Rurală Cefa au depistat în trafic un bărbat de 34 de ani, în timp ce un conducea un moped neînmatriculat şi fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală.

*

Gurbediu / Depistat în timp ce conducea, deși avea suspendat acest drept.

Duminică, 17 mai a.c., la ora 19.10, în localitatea bihoreană Gurbediu, poliţiştii Secției nr.8 de Poliție Rurală Tinca au depistat în trafic un localnic de 26 de ani, în timp ce conducea un autoturism, având suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală.

*

Fughiu / La volan, fără permis.

Duminică, 17 mai a.c., pe drumul comunal 44, în localitatea bihoreană Fughiu, polițiștii Secției nr.5 de Poliție Rurală Oradea au depistat în trafic un bărbat de 41 de ani, din localitatea Aleşd, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală.

Alte știri