Ce au pregătit polițiștii bihoreni polițiștii bihoreni pentru cei mici și cei mari, în cadrul „Săptămânii Prevenirii Criminalităţii”

Acțiuni preventive, expoziții de desene cu mesaj preventiv, ateliere de informare, lansare de ghiduri privind violența domestică, jocuri, concursui și alte surprize au fost pregătite de polițiștii bihoreni pentru cei mici și cei mari, în cadrul „Săptămânii Prevenirii Criminalităţii”.

În perioada 22 – 27 mai a.c., la nivel naţional se desfăşoară „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”, eveniment prin care se urmăreşte sensibilizarea cetățenilor cu privire la importanţa prevenirii criminalităţii şi la necesitatea adoptării unor măsuri de autoprotecție, a unei conduite antivictimale şi antiinfracţionale.

Aproprierea de comunitate şi nevoile acesteia reprezintă unele dintre obiectivele prioritare ale Poliţiei Române, de unde şi iniţiativa de a realiza de două ori pe an, timp de o săptămână, o acţiune ale cărei priorităţi sunt informarea şi conştientizarea populaţiei cu privire la aspectele de natură infracţională şi antivictimală. Inițiativa implică organizarea unei suite de activități informativ – preventive în spațiul public. Polițiștii bihoreni vor propune publicului larg o gamă variată de teme preventive, care vor fi transmise prin mijloace și metode interactive, adaptate la cerințele și nevoile grupurilor țintă și, totdată, vor prezenta consecințele ce decurg din comiterea de infracțiuni.

În perioada menţionată, prin colaborarea dintre poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi poliţiştii Biroului Poliției de Proximitate din cadrul Poliției Municipiului Oradea, polițiștii de ordine publică, polițiștii rutieri și polițiști din cadrul Serviciului Județean al Poliție Transporturi Bihor, la nivelul întregului judeţ vor fi desfăşurate activităţi structurate pe mai multe domenii preventive, fiecare zi având o temă specifică, selectată în baza priorităților Poliției Române în domeniul prevenirii criminalității.

Activitățile desfășurate de polițiștii bihoreni în cadrul Săptămânii Prevenirii Criminalității sunt organizate în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Bihor, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bihor, Biblioteca „Gheorghe Şincai” – Oradea, Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Oradea, Inspectoratul Județean de Jandarmi Bihor, Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Bihor, Fundația Lampas și Orășelul Copiilor din municipiul Oradea.

În cadrul „Săptămânii Prevenirii Criminalităţii”, poliţiştii bihoreni vor desfăşura activităţi structurate pe mai multe domenii, astfel:

Duminică, 22 mai – Deschiderea oficială a manifestărilor;

Luni, 23 maiActivităţi preventive dedicate prevenirii discriminării;

Marți, 24 maiActivităţi preventive dedicate prevenirii violenței domestice;

Miercuri, 25 mai – Activități preventive dedicate prevenirii victimizării și a disparițiilor de minori;;

Joi, 26 maiActivităţi preventive în vederea creşterii gradului de siguranţă în mediul on-line;

Vineri, 27 maiActivități preventive pentru prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului și siguranță rutieră;

*

Debutul Săptămânii Prevenirii Criminalității în județul Bihor a avut loc duminică, 22 mai a.c.,în intervalul orar 10.30 – 13.00, în Orăşelul Copiilor din municipiul Oradea, sub sloganul „ABC-ul educației pentru cei mici”, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au organizat două ateliere de informare privind siguranța copiilor pe stradă, acasă și la școală.

Totodată, poliţiştii bihoreni i-au angrenat pe copii într-o serie de concursuri atractive, precum concursul „Desenăm, ne jucăm, reguli noi învăţăm!”, de desene pe asfalt, pentru copiii cu vârste între 5 și 10 ani, în cadrul căruia participanții au ilustrat cu creta pe asfalt noțiuni specifice circulației rutiere.

Un alt atelier privind siguranța copiilor în mediul online a fost destinat copiilor cu vârste între 7 – 14 ani. Cei peste 120 de copii, părinţi şi bunici prezenţi au luat parte la o serie de concursuri pe teme de educaţie pentru siguranță

Distribuie informația
Alte știri