Ce condiții trebuie să îndeplinească românii din diaspora care vin acasă de Sărbătorile Pascale

An de an, înainte de Paște, imaginile ce arătau cozile uriașe de la punctele de intrare în țară erau nelipsite din spațiul public. Zeci de mii de români plecați în străinătate, cei mai mulți, la muncă, se întorceau în România, pentru a celebra cea mai importantă sărbătoare a lumii creștine.

Însă, anul trecut și acesta au schimbat puțin regulile. Dacă până în 2019 românii stabiliți în alte țări pentru un trai mai bun se întorceau acasă fără probleme, pandemia de coronavirus impune măsuri stricte.

Ce trebuie să știe cei care vor să se întoarcă în România pentru Paște. Ministrul de Interne, Lucian Bode a explicat care sunt condițiile  în care diaspora se va putea întoarce în România.

 „Dacă nu ai un test PCR negativ, trebuie să știi că intri în carantină 14 zile. Dacă ai un test negativ în ultimele 72 de ore, vei intra în carantină la domiciliu sau la adresa pe care tu o indici. În condițiile în care ai făcut vaccinul și a doua doză și din momentul rapelului au trecut minim 10 zile poți să vii în România, nu vei avea nicio restricție. Vei avea de respectat măsurile pe care le respectă toți românii”, a mai adăugat ministrul.

Anul acesta, autoritățile promit că în noaptea de Înviere vom avea voie să participăm fizic la slujbă, în condiții, bineînțeles, de maximă siguranță. Este obligatoriu ca în timpul slujbei să se respecte toate regulile de distanțare.

Distribuie informația
Alte știri