Ce i-a facut Mitropolitul Banatului sefului CJ Arad. Dupa slujba, l-a pus sa promita ca…

Mitropolitul Banatului, ÎPS Ioan Selejan, i-a solicitat șefului Consiliului Județean Arad să salveze cele două case emblematice pentru Marea Unire de la 1918 la finalul slujbei de sfințire a picturii din Catedrala Arhiepiscopală “Sfânta Treime” din orașul Arad, care a avut loc duminică, menționează Mediafax.ro.

Astfel, Mitropolitul Banatului i-a chemat pe reprezentanții autorităților locale prezenți la slujbă să vină în fața altarului, iar președintelului Consiliului Județean Arad i-a cerut să facă un legământ.

“Vă legați astăzi să rezolvăm cele două case, domnule președinte?”, a spus mitropolitul Banatului, iar Iustin Cionca a răspuns: “Ne legăm”. ÎPS Ioan Selejan a făcut referire la casa în care s-a născut Vasile Goldiș, aflată în satul cu același nume, din comuna Beliu, și la casa lui Ștefan Cicio Pop, situată în centrul orașului Arad.

Înaltpreasfinţia Sa Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului, s-a născut la data de 14 noiembrie 1951, în localitatea Pietrani, judeţul Bihor, fiind al patrulea copil al părinţilor săi, Ioan şi Ilca. Şcoala primară a urmat-o în satul natal Pietrani, iar gimnaziul l-a urmat în localitatea Pocola. A absolvit liceul „Constantin Brâncuşi” din Oradea, promoţia 1971 şi Facultatea de Instalaţii şi Automatizări din Bucureşti, promoţia 1976. În anul 1980 a intrat ca vieţuitor la Mănăstirea Lainici, judeţul Gorj.

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri