Ce mesaje transmit partidele din Bihor dupa citarea Codrutei Kovesi la Secţia de investigare a infracţiunilor din Justiţie

Fostă şefă a Direcţiei Naţionale Anticorupţie Laura Codruţa Kovesi a anunţat miercuri seara că a fost citată la Secţia de investigare a infracţiunilor din Justiţie in calitatea de suspect într-un dosar în care acuzaţiile sunt de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă. ”Se încearcă, de fapt, oprirea mea”, a spus fosta sefa DNA care candideaza pentru postul de procuror european.

Reactiile au venit imediat din toate partile.

PSD Bihor a transmis, pe retelele de socializare mesajul ca Justiția trebuie lăsată să își facă datoria!

“Încetați să politizați punerea sub acuzare a doamnei Kovesi! Astăzi, legile justiției adoptate de majoritatea PSD-ALDE îi oferă doamnei Kovesi suficiente garanții că în cursul anchetei i se vor respecta drepturile fundamentale și că nu vor fi imixtiuni ale serviciilor secrete, iar dacă va fi trimisă în judecată, va avea parte de un proces corect, în fața unor complete legal constituite”, au scris social democratii bihoreni pe Facebook.

Tot online, USR Bihor cere, in schimb,  o coalizare a forțelor democratice din societate.

“Orice organizație democratică, asociație profesională, sindicat, ONG, instituție academică să se alăture acestui apel și să găsim împreună soluții și acțiuni comune pentru salvarea democrației”, spun usr-istii care i-au cerut presedintelui Klaus Iohannis să declanșeze referendumul pe Justiție.

“Sunteți de acord ca cei condamnați penal să nu mai poată candida la funcții de conducere în statul român? “, ar fi intrebarea propusa de USR.

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri