Ce meserii au candidatii bihoreni pentru Parlament. Multi ingineri, economisti si juristi dar si pensionari, studenti receptioneri sau barmani

Biroul Electoral de Circumscriptie Judeteana Bihor a anuntat listele definitive cu candidatii pentru alegerile parlamentare. 10 formatiuni vor aparea pe buletinele de vot: UDMR, PRU, PMP, PNL, PSD, ALDE, ANR, PER, USR si PRM.

Dincolo de numele mai mult sau mai putin sonore pentru electorat, interesant este mix-ul de ocupatii ale candidatilor. UDMR propune la Camera Deputatilor un istoric, un economist si un actor iar la Senat ar putea ajunge un jurist. Liberalii scot la bataie pe primele pozitii de la Camera doi ingineri si doi avocati iar la Senat un profesor si un medic. Social democratii au in oferta un medic si un economist pentru Senat respectiv doi ingineri, un consilier juridic si un jurist la Camera. USR a nominalizat pe primele pozitii un notar public, o jurnalista si un grafician in vreme ce la Senat primul este un avocat. Un jurist si un inginer se regasesc si in oferta ALDE pentru deputati iar la Senat apare un economist.

ANR a umplut lista cu persoane din afara judetului iar la PER, 5 din 6 candidati la Senat sunt economisti. PRM e partidul cu cei mai multi pensionari pe liste, iar PRU are cea mai diversificata oferta de ocupatii: juristi, un medic, un logistician, un filolog, un teolog, un barman-ospatar, un sofer, si un subinginer. Lista completa a candidatilor poate fi consultata aici.

Distribuie informația
Alte știri