Ce noutăți aduce ”Cutia cu mămăruțe 2”, jocul de dezvoltare emoțională creat de un psiholog din Oradea

În ”Cutia cu mămăruțe” au intrat, din această săptămâna, încă 40 de cartonașe. Psihologul Monica Rotar a scos pe piață al doilea pachet de cărți de joc, o completare a primei ediții. Potrivit creatoarei, scopul jocului este de a ne descoperi și verbaliza emoțiile, dar el are atât un rol terapeutic cât și unul recreativ.

Dacă la prima cutie cu mămăruțe am învățat să recunoaștem emoțiile și să le exprimăm, acum am trecut la următorul pas. ”Cutia cu mămăruțe 2” este gândită și pentru adulți, nu doar pentru copii. Setul cuprinde 40 de cartonașe, cu situații concrete: 10 sunt specifice copiilor, 10 adulților și 20 sunt situații comune, spune Monica Rotar

În plus față de primul set de carți, în ediția a doua, fiecare cartonaș îl poziționează pe jucător într-o situație concretă și îi pune trei întrebări: ce simte legat de acea situație, ce înseamnă ea pentru el și ce va face pentru a o rezolva. Scenariile imaginate sunt extrem de des întâlnite în viață reală: ce face un copil când e abordat de o persoană necunoscută, partenerul insistă să aibă parolele conturilor tale, prietena vorbește cu altcineva despre un secret pe care i l-ai impartașit, urmează un test important și nu te poți odihni din cauza emoțiilor, etc…

Regulile au rămas aceleași: se joacă în familie, copiii împreună cu părinții. Se asează cartonașele pe covor, fiecare extrage un cartonaș și dă răspunsuri pentru acea situație.

Dacă începem să lucrăm la dezvoltarea emoțională a copilului, este foarte important să învățăm și noi, ca adulți din asta. Copiii sunt mai adaptativi la situațiile noi pe care le experimentează în vreme ce adulți sunt mai anxioși și mai rigizi, pe măsură ce înaintează în vârstă, așa că un asemenea joc e benefic pentru toată lumea, completează Monica Rotar.

Cutia cu mămăruțe are pagină de Facebook, acolo unde puteți afla detalii despre cum poate fi achiziționat jocul și care este prețul, informații care pot fi solicitate si pe emailul psiho_monica@yahoo.com. Inventatoarea dezvaluie că va există și un al treilea set de cartonașe care va fi tipărit, cel mai probabil, la toamna.

Distribuie informația
Alte știri