Ce parlamentar ar fi trebuit să zboare pe cursa Oradea-București, în ziua moțiunii de cenzură

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a recunoscut săptămâna trecută că i-a cerut directoarei Tarom, Mădălina Mezei (numită în funcție chiar de Cuc, în luna iunie), informații despre  parlamentarili care urmau să revină în București în prima parte a zilei de 10 octombrie.  Fosta șefă TAROM susține ca ministrul i-ar fi cerut, în plus, să țină la sol anumite avioane, iar pe listă s-ar fi aflat și un zbor Oradea – București.

Motivul includerii cursei Oradea – București pe „lista lui Cuc”, a avioanelor Tarom care pe 10 octombrie trebuia reținute la sol cel puțin 5 ore: pe lista de zbor se afla și un deputat din Opoziție, Emanuel Ungureanu (USR)., relatează ziaristii.ro Deputat de Cluj, Emanuel Ungureanu își planificase pentru săptămâna respectivă două călătorii în țară, la Iași și la Oradea. Făcea vizite inopinate la diverse spitale, să vadă în ce condiții sunt ținuți pacienții.

  • Deputatul USR a fost la Iași, dar a renunțat la călătoria la Oradea când a aflat că moțiunea de cenzură va fi dezbătută și votată în ziua de joi, 10 octombrie. N-a anunțat însă această modificare la Serviciul administrativ al Camerei Deputaților! Astfel, funcționarii de acolo îl aveau în continuare ca pasager în avionul Oradea – București.

Ancheta DNA, în care vor fi făcute audieri începând de azi, va trebui să stabilească și dacă Răzvan Cuc ori alt PSD-ist a cerut Serviciul administrativ al Camerei Deputaților, respectiv al Senatului, lista cu deplasările în teritoriu ale parlamentarilor din Opoziție, în ziua de 10 octombrie.

Distribuie informația
Alte știri