Ce planuri are Marcel Boloș la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene

Marcel Boloș a preluat, marți, pentru a doua oară portofoliul de ministru al Investițiilor și Proiectelor Europene iar ulterior a anunțat ce planuri are din noua funcție.

În mandatul început oficial astăzi mi-am fixat ca priorități majore semnarea Acordului de Parteneriat pentru perioada de programare 2021-2027 (trimis oficial Comisiei în data de 14 aprilie 2022, la o săptămână de la preluarea mandatului interimar), transmiterea primei cereri de plată aferentă Planului National de Redresare și Reziliență și simplificarea prin debirocratizare a accesului și utilizării fondurilor europene, în timp ce continuă procesul de descentralizare, a scris

Obiectivele asumate public prevăd:

 • Transmiterea oficială, până la 15 iulie, a tuturor Programelor Operaționale aferente perioadei de programare 2021-2027, către Comisia Europeană;
 • Reprioritizarea investițiilor și ajustarea reformelor prevăzute în #PNRR la realitatea contextului economico-social pe care îl traversăm;
 • Pregătirea proiectelor majore de infrastructură aferente perioadei de programare 2021-2027;
 • Continuarea procesului de descentralizare a fondurilor europene și încurajarea autorităților locale în accesarea finanțărilor disponibile;
 • Sprijinirea mediului de afaceri, respectiv a IMM-urilor, cu granturi pentru capital de lucru și granturi pentru investiții;
 • Acordarea de vouchere sociale pentru sprijinirea românilor care se încadrează în categoriile vulnerabile;
 • Ajustarea prețurilor și a valorii devizelor generale în cadrul proiectelor finanțate din fonduri externe nerambursabile;
 • Provocările sunt numeroase, după cum se vede, și decalajele pe care trebuie să le recunoaștem trebuie recuperate cât mai rapid!
  Dar alături de colegii de guvernare, vă asigur că îmi voi folosi din nou toată energia – poate chiar mai bine în urma experienței mandatelor precedente la #MIPE și la #MCID – pentru a valorifica șansa istorică pe care România o are: dezvoltarea cu ajutorul fondurilor europene! Suntem deja pe un drum ireversibil, pe care trebuie să îl parcurgem alert și știind foarte bine fiecare pas pe care îl avem de făcut.
  Vă invit să lucrăm împreună și transparent, pentru că este nevoie de contribuția fiecăruia dintre noi, de mentalitate nouă, de reziliență și adaptare la schimbări.
  Le mulțumesc tuturor colegilor din Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării – România pentru buna colaborare și pentru profesionalismul cu care am implementat împreună o viziune nouă.
  Le mulțumesc, de asemenea, pentru disponibilitatea de a lucra și în afara orelor de program, din dorința noastră comună ca transformarea digitală să devină realitatea în care trăim, precum și pentru pasiunea cu care se luptă pentru ca cercetarea românească să își câștige locul bine-meritat pe plan internațional printr-o strategie coerentă și prin eforturile pentru o finanțare predictibilă.
  Le mulțumesc de asemenea pentru primirea călduroasă și colegilor din Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene cu care deja lucrăm intens de la începutul lunii aprilie! Las în primul comentariu o scurtă sinteză a principalelor realizări pe care le-am obținut cu sprijinul lor și pe care românii trebuie să le cunoască!
  Închei spunând din nou că dedic acest mandat beneficiarilor finanțărilor europene și implementării cu succes a proiectelor prin care construim viitorul României!
  Așa să îmi ajute Dumnezeu!
Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri