Ce planuri de vacanță ai?

Luna februarie este cea mai potrivită pentru a-ți face planuri de vacanță! În primul rând, pentru că încă te bucuri de tarife early booking la toate pachetele turistice pentru sezonul estival 2024. În al doilea rând, pentru că poți alege dintr-o largă varietate de oferte disponibile. În plus, poți zbura înspre destinația preferată chiar de la Oradea.

Reprezentanții celor mai importante agenții de turism din oraș ne informează că în vara 2024, de pe Aeroportul Oradea vor fi operate zboruri charter, la fel ca și în anii precedenți. Se va zbura către Turcia – Antalya, Egipt – Hurghada, Tunisia, dar și către Grecia – Insula Creta și, ca noutate, Insula Rhodos.

“Turcia redevine cea mai rezervată destinație, după ce, în 2023, a fost devansată de Egipt. Apoi, cele mai rezervate destinații de către orădeni sunt Insula Creta, dar și Insula Rhodos, care este o noutate pentru zborurile charter din Oradea, dar care e acum la tarife avantajoase datorită pachetelor cu șase nopți, dar cu șapte zile pline, având în vedere poziționarea zborurilor. Plecarea din Oradea spre Rhodos este programată dimineața, iar returul seara”, afirmă Samuel Sălăjan, managerul agenției de turism Terra Vista din Oradea.

“Pentru orădeni și pentru cei care vor zbura din Oradea, destinația vedetă va fi Antalya – Turcia, urmată de Creta” este de părere și Natalia Birău, directorul agenției de turism Simbotour Oradea. “

La nivel general, turiștii noștri sunt interesați și de destinații precum Zanzibar, Dubai sau Oman. Pentru cei care caută o experiență aparte anul acesta, vă stăm la dispoziție cu pachete pentru circuitele de Formula 1, festivalul Untold Dubai, resorturi în destinații precum Bali și Filipine, dar propunem și un circuit în Spania, care include vizite în Malaga, Sevilla și Gibraltar. Le recomandăm celor interesați mai ales de evenimente precum Formula 1 sau Campionatul European de Fotbal, să achiziționeze mai întâi biletele de acces, ca apoi să ne ocupăm de biletele de avion și cazare. În plus, nu strică să vă organizați din timp, pentru că cererea e mare pentru astfel de evenimente și nu uitați de asigurările storno, în caz că nu mai puteți ajunge unde v-ați propus.”

Și reprezentantul Terra Vista le recomandă turiștilor să-și facă din timp planurile de vacanță, pentru că “2024 este un an cu tarife mai ridicate decât în anii precedenți, însă, ocazional, apar oferte foarte bune pe care doar dacă le urmărești și profiți rapid de oportunitate, reușești să le obții la un preț bun. De obicei, acestea se epuizează într-un interval de timp cuprins între 24 și 48 de ore de la lansare”. Apoi, Black Friday și târgurile de turism au venit, întotdeauna, cu oferte avantajoase la pachetele de vacanță achiziționate de la Terra Vista. El consideră că tendința generală este să se facă rezervări bazate pe aceste promoții, iar ca observație pentru sezonul estival este că mulți turiști se organizează să călătorească în grupuri, nu doar pentru că experiențele frumoase merită împărtășite cu prietenii sau familia, ci și pentru că astfel se pot obține reduceri sau transferuri private de la aeroport la hotel și invers. “De asemenea, pentru cei care vor să aleagă Turcia și în acest sezon, vor fi disponibile câteva hoteluri nou deschise, cu tarife reduse în primul an de funcționare, iar turiștii ar trebui să știe asta și să profite. Din gama de lux, în această situație ar fi Hotelul Ethno Belek, de cinci stele, un resort foarte rezervat, care pretinde că va rivaliza cu faimosul Cullinan Belek, dar pentru primul an de funcționare tariful anunțat este cu aproximativ 40% mai mic decât al competitorului direct”, ne dezvăluie Samuel Sălăjan.

O creștere a prețurilor față de anul precedent pentru Antalya este remarcată și de Loredana A. Kokes, de la Smart Holiday. “Celor care doresc să exploreze și alte destinații le recomand cu căldură Cipru, Mallorca sau Malta”. Ca și tendințe în alegerea destinației de vacanță, cei mai mulți turiști caută sejururi cu avionul, iar plecarea să fie cât mai aproape de casă. “Deși nu mai putem vorbi de vacanțe ieftine și bune, în contextul actualizării prețurilor la pachetele turistice, mulți sunt în căutarea prețului avantajos din punct de vedere al bugetului rezervat pentru vacanță, iar alții par dispuși să cheltuie în plus pentru a experimenta ceva nou, o destinație în care nu au mai fost. Încerc să ofer pachete turistice după gustul și preferințele fiecăruia, și să pun accent, în mod special, pe satisfacerea nevoilor turiștilor. Dacă turistul este fericit, sunt și eu fericită și asta mă ambiționează să le recomand și să le ofer mai mult și mai bun.

Cristian Dume, managerul agenției de turism Dumexino Travel, recomandă vacanțele exotice. “Pachetele pe care noi le oferim sunt personalizate și încercăm să oferim turiștilor servicii de cea mai bună calitate. Mauritius și Maldive sunt, probabil, cele mai grozave destinații pentru o experiență nemaipomenită, dar propunem turiștilor noștri și vacanțe în Bali, Seychelles, Koh Samui, Zanzibar, Singapore, Dubai sau alte locuri spectaculoase de pe glob.” Cele mai cerute destinații, în agenție, sunt cele cu zbor charter spre Turcia, Egipt, Tunisia și Grecia (Creta, Rhodos, Zakynthos și Skiathos).

Mai multe detalii despre următoarea ta vacanță poți obține direct de la reprezentanții acestor agenții de turism la TOP TRAVEL – târgul regional de turism. Aflat la a XIII-a ediție, târgul de turism de la Oradea va reuni oferta celor mai importante agenții de turism (și nu numai), la Era Park, Calea Aradului, nr. 62 (zona Carrefour, dinspre cupolă), în perioada 16-18 februarie. Accesul la eveniment este liber! Detalii pe facebook.com/topexporomania

Distribuie informația
Alte știri