Ce poți vizita de 10 lei? Bonus: cafea și înghețată

Timp de două luni, proaspăt renovata Sinagogă Neologă Sion de pe strada Independenței, este subiectul campaniei de promovare ”3 destinații turistice care merită vizitate”. În cadrul acestei acțiuni, Fundația de Protejare a Monumentelor Istorice Bihor, care de la 1 august gestionează sinagoga, le oferă vizitatorilor obiectivelor turistice Turnul Primăriei Oradea, Sinagoga Sion sau Casa Darvas-La Roche, posibilitatea achiziționării unui bilet cu doar 10 lei/persoană, bilet cu care pot intra în toate cele trei obiective turistice, iar ca bonus, se oferă gratuit o cafea de la Terasa Casei Darvas-La Roche – Terasa Loisir și un glob de înghețată de la gelateria din vecinătatea Sinagogii Sion.

Campania a luat naștere cu sprijinul parteneriatelor încheiate cu societățile comerciale de alimentație publică care își desfășoară activitatea la terase.

Promovarea campaniei se va face prin mai multe mijloace publicitare – roll up și flayere amplasate în unitățile hoteliere și pensiuni din Oradea și Băile Felix. Parteneriatul de promovare este susținut și prin distribuirea flayerelor în mijloacele de transport tip – taxi.

În cadrul obiectivului turistic Sinagoga Neologă Sion, Fundația de Protejare a Monumentelor Istorice Bihor a amenajat un punct de informare turistică și un loc special dedicat suvenirurilor realizate de artiștii plastici locali.

Tariful de vizitare al Sinagogii este de 3 lei pentru elevi, studenți sau grupuri mai mari de 10 persoane, și 5 lei pentru adulți.

În Sinagoga Sion sunt expuse și obiecte de cult evreiești oferite de Comunitatea Evreilor din Oradea, precum și documentul găsit cu ocazia restaurării, act ce datează din 1896, acesta reprezentând o scrisoare adresată împăratului Franz Josef I al Austro-Ungariei.  Scrisoarea îi evocă atât pe cei care au contribuit la reabilitarea Sinagogii Neologe, cât și pe cei care au construit dulapul special pentru Thora și cei care au instalat orga.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri