Ce pregătiri a făcut DASO pentru Sărbătorile Pascale

Sărbătoarea Învierii Domnului Isus Cristos este una dintre cele mai importante sărbători creștine, motiv pentru care ne-am pregătit așa cum se cuvine pentru a întâmpina această sărbătoare.

Prichindeii din creșe, ca în fiecare an, s-au pus pe treabă și în așteptarea iepurașului, au învăţat tehnica vopsirii ouălor, aceasta reprezentând un străvechi obicei în tradiţia românească şi un important element de cultură spirituală specific românesc și au pornit cu bucurie și curiozitate la vânătoarea de ouă.

Totodată, copiii din Centrul nostru de Zi nu s-au lăsat mai prejos și s-au pregătit și ei temeinic și au realizat din propriile desene și lucrări practice un panou cu tematică pascală pe care l-au expus la Biblioteca Virtuală Elit. Au confecționat iepurași în formă de ouă din hârtie creponată și au participat în diade, la mult râvnita vânătoare de ouă, urmărind indiciile puse la dispoziție. Vedeta activității a fost iepurașul ”cap de leu”, cu care copiii au făcut cunoștință și a cărui prezență le-a umplut inimile de bucurie.

În Săptămâna Mare, tinerii din Centrul Dignitas au primit vizita părintelui Virgiliu Bocșan care le-a adus produse alimentare necesare pentru ca tinerii să se bucure de o masă de Paște mai îmbelșugată, dezvăluindu-le învăţături şi pilde duhovniceşti. Le-a destăinuit totodată semnificaţia Sărbătorii Învierii Domnului, îndrumându-i să-şi dedice câteva momente din zi pentru a se ruga, transmiţându-le starea de linişte şi pace sufletească, acum, în prag de sărbători.

Sărbători Pascale cu liniște și pace tuturor!

Distribuie informația
Alte știri