Ce prevăd ordinele pentru redeschiderea creșelor și a grădinițelor

Foto: stiripesurse.ro

Ministerul Educației și ministerul Sănătății au elaborat normele în baza cărora vor fi deschise creșele, grădinițele și afterschoolurile. Ordinele au fost trimise la publicare în Monitorul Oficial.

Conform acestora, părinții care doresc să beneficieze de serviciile oferite de grădinițele/unitățile de învățământ preșcolar de stat, în perioada vacanței de vară, pot depune cereri la unitățile de învățământ.  După centralizarea cererilor se va decide lista cu unitățile care urmează să fie deschise.

Copiii nu vor avea voie să vină cu jucării de acasă, iar în săli vor fi eliminate jucăriile care nu pot fi spălate.

Activitățile în aer liber vor reprezenta o proporție cât mai mare din program. În același timp, afară, pot fi mai multe grupe, cu respectarea condițiilor privind evitarea contactului strâns între copii și a jocurilor care presupun apropierea între copii la mai puțin de 2 metri.

La intrarea în grădiniță, creșă, afterschool o persoană desemnată va asigura fluidizarea sosirilor și fluxului de persoane în vederea evitării aglomerărilor.

Ușile de intrare (poartă, ușă) vor fi menținute deschise la venirea copiilor in unitate, în măsura în care problemele de securitate permit, pentru a limita punctele de contact. Accesul în holul de primire trebuie limitat, iar triajul epidemiologic al copiilor se efectuează zilnic de către cadrul medical al unității/persoana desemnată.

Se recomandă ca servirea mesei să se facă în încăperea desemnată grupei, fiecare copil va sta singur la măsuța lui. Înainte de servirea alimentelor suprafața mesei va fi spălată și dezinfectată.

Alte știri