Ce reguli sunt obligatorii la slujbele din interiorul bisericilor

Preoții pot să oficieze din nou slujbele în interiorul bisericilor. Dar, atât ei, cât şi credincioşii, trebuie să respecte cu sfinţenie, regulille de distanțare socială și de igienă.

În interiorul bisericii, distanța dintre credincioși trebuie să fie de 2 metri în orice direcție, iar dacă spațiul este insuficient, credincioșii vor trebui să asculte slujba din exteriorul lăcașului de cult, păstrând între ei o distanță de 1,5 m.

Bisericile vor fi deschise zilnic, iar acolo unde sunt două căi de acces, una trebuie folosită pentru intrare, iar cealaltă pentru ieșire. Se interzice categoric organizarea praznicelor în biserici sau în anexele acesteia.

Persoanele care au acces în biserică, pentru rugăciune individuală şi Spovedanie, în afara perioadelor în care se desfășoară slujbe în biserică, vor respecta distanţa de 2 m, așteptând pe un singur rând. Distanța de 2 m între două persoane urmează a fi respectată de la intrarea în biserică până la părăsirea ei.

Persoanele având COVID – 19, persoanele care prezintă simptome de infecție, persoanele aflate în carantină, precum şi persoanele care au avut contact cu o persoană infectată nu pot intra în biserică şi nici nu pot participa la vreo slujbă, acestea fiind rugate stăruitor să rămână acasă, pentru a nu răspândi boala. Însă, pot urmări slujbele acasă prin intermediul televiziunii sau internetului (online). Spovedirea şi Împărtășirea acestor persoane se va face la domiciliu sau la spital, cu respectarea tuturor reglementărilor sanitare aplicabile.

De asemenea, nu se permite accesul în lăcașul de cult persoanelor care prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree).

Distribuie informația
Alte știri