Ce schimbări vrea să aducă Gheorghe Carp în spitalele din Oradea? Proiecte pentru ca aparținătorii să verifice online starea de sănătate a pacienților și contracte inițiale doar pe 5 ani pentru angajați

Doctorul Gheorghe Carp se va ocupa în următorii 4 ani de managementul noului spital unificat din Oradea, iar planurile sale au fost anunțate, miercuri, într-o conferință de presă comună cu primarul municipiului Oradea, Florin Birta.

In primul rand vreau sa va spun ca a fost o procedura pe care am ales sa o organizam pentru managementul Spitalului Judetean, care a mai fost implementata si in alte judete. Prin unificare, avem aproximativ 2.000 paturi , cu peste 5,000 angajati. Este o institutie mare, greu de condus, si ma bucur ca domnul Gheorghe Carp a ales sa participe la aceasta procedura si sa se implice in managementul spitalului, a declarat Florin Birta

Ideea unificării spitalelor din Oradea i-a aparținut chiar doctorului Carp, în urmă cu 10 ani, însă ea a putut fi implementată abia acum. Beneficile sunt enorme, spune primarul .

Dorim sa devenim spital de grad 1, ceea ce inseamna ca finantarea CNAS va creste, circuitul pacientilor va fi mult mai usor pentru ca transferul nu va mai presupune externarea dintr-un spital respectiv internarea in celalalt.

Măsurile avute in vedere de noul management vizează atât investițiile cât și creșterea calității actului medical și a satisfacției pacienților, dar și a medicilor. Gheorghe Carp promite că are în vedere digitalizarea spitalelor

Dorinta mea este ca apartinatorii sa primeasca un cod prin care sa acceseze site-ul spitalului si sa vada, in orice moment, care este starea bolnavului. Aceasta idee va fi discutată in perioada următoare cu 47 de reprezentanti ai celor mai renumite universitati din lume care vor veni la Oradea pentru o manifestare despre digitalizarea spitalelor. Vom beneficia de exemplele si consultanta celor mai avansati decat noi, spune Carp.

Un alt proiect al noului manager îi vizeză pe angajații din spitale.

Medicul specialist va avea contract pe 5 ani care se poate prelungi cu inca 5. Abia dupa cele doua cicluri va putea semna un contract pe perioada determinata.

Măsura este dorită de noul manager pentru a-i putea concedia mai usor pe angajații care nu dau randamentul așteptat.

Distribuie informația
Alte știri