Ce se întâmplă cu banii pentru Pilonul 2 de pensii? Marcel Boloș: ”Nu vom amâna creșterea contribuției

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a revenit joi pe tema Pilonului II de pensii, susținând că nu va fi amânată creșterea contribuției la 4,75% de la 1 ianuarie 2024, după ce anterior a declarat pentru HotNews.ro că nu crede ca bugetul poate susține această măsură și că ar trebui luată mai întâi o decizie în Coaliție pe tema deficitului bugetar.

Nu vom amâna creşterea contribuției la Pilonul II de pensii.

Am vrut să abordez direct o chestiune importantă pentru a pune capăt oricăror speculații și pentru a oferi claritate în legătură cu deciziile ce se iau la nivel de Guvern. Toate aceste speculații și zvonuri nu ne aduc niciun beneficiu.

Problema sustenabilității deficitului rămâne deschisă și implică identificarea unor soluții care să fie cuprinse în strategia fiscal-bugetară. Tocmai de aceea, echipa MF analizează cu atenție diferitele opțiuni care sunt prezentate la nivelul coaliției de guvernare și calculează impactul pe care îl pot genera. Deciziile adoptate vor fi prezentate de coaliție.

Ce pot să vă asigur este că orice act normativ care va avea semnătura instituției noastre va respecta trasparent toate etapele de elaborare, avizare și aprobare,  a declarat joi pe Facebook, Marcel Boloș.

Distribuie informația
Alte știri