Ce se întâmplă cu cei care se întorc în România din țări care nu sunt exceptate de la izolare, dar tranzitează state din „zona verde”

Cei care intră în România venind din țări care nu sunt exceptate de la carantină și izolare, dar tranzitează și state care figurează în „zona verde”, trebuie să intre în izolare la domiciliu sau carantină, precizează Grupul de Comunicare Strategică.

Excepție fac cetățenii care vin din state ce nu se află pe lista aprobată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență și care petrec în țările incluse pe lista exceptată de la carantină o perioadă de 14 zile sau mai mare, înainte de a intra în România.

Statele pentru care este introdusă măsura exceptării de la izolare, pentru persoanele asimptomatice care vin în România, sunt Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croația, Confederația Elvețiană, Germania, Grecia, Islanda, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia și Ungaria.

Lista cu statele pentru care se aplică eliminarea măsurilor de carantină/izolare, se actualizează săptămânal de către Institutul Național de Sănătate Publică, în fiecare zi de luni până la ora 16:00, în vederea introducerii în listă a unor noi țări.

Sursa: digi24.ro

Alte știri