Ce se intâmplă cu drumul dintre Padiș și județul Cluj. Ilie Bolojan a dat detalii despre proiect

Președinții Consiliilor Județene Bihor, Alba și Cluj, Ilie Bolojan, Ion Dumitrel și Alin Tișe, au convenit încheierea unui parteneriat pentru a dezvolta zona Munților Apuseni. Acordul înseamnă o viziune și un plan comun pentru amenajarea și modernizarea traseului rutier „Padiș/ Apuseni” situat administrativ în cele trei județe, anunșă președintele CJ Bihor.

Ne propunem să valorificăm potențialul turistic al zonei carstice a Munților Apuseni, să promovăm tradițiile și specificul local și să conservăm natura. După ce vom aproba acordul de parteneriat prin hotărâri ale fiecărui Consiliu Județean, în ședința ordinară de la finalul acestei luni, urmează să avem o primă întâlnire de lucru în cursul lunii iulie. Atunci vom semna efectiv acordul, a explicat Ilie Bolojan.

Consiliul Județean Bihor lucrează în prezent la studiile topografice pentru drumul dintre Padiș și Ic Ponor și urmează ca în cursul lunii iulie să se realizeze și studiile geologice, în așa fel încât la finalul lunii august să avem studiul de fezabilitate finalizat.

Potrivit președintelui CJ Bihor, Ilie Bolojan, aceste studii au fost întârziate din cauza faptului că stratul de zăpadă nu ne-a permis să lucrăm în primăvară. Detaliile legate de al doilea drum care leagă Platoul Padiș de Gârda de Sus urmează să fie clarificate la întâlnirea din iulie.

Distribuie informația
Alte știri