Ce se întâmplă cu fabrica BMW de la Debrecen? Anunțul ministrului maghiar de externe

wall-street.ro

Fabrica BMW de la Debrecen va fi construită, până acum, totul a decurs conform planului iniţial, iar vineri, zona de construcţie a fost predată investitorului, a anunţat ministrul ungar de externe şi al comerţului exterior, Péter Szijjártó, vineri, la Debrecen, în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc pe Facebook, relateaza MTI.

Toate părţile implicate îşi respectă promisiunile şi îşi îndeplinesc obligaţiile; contractul cu privire la construirea fabricii, anunţat în vara anului 2018, va intra în vigoare, fără modificări, la sfârşitul lunii iunie 2020, a subliniat Péter Szijjártó.

Ministrul a mai adăugat că valoarea investiţiei este de peste un miliard de euro, iar Guvernul Ungariei acordă un sprijin de 12,3 miliarde de forinţi (aprox. 35 de milioane de euro).

Pandemia cauzează întârzieri de câteva luni şi în economia mondială, astfel că este firesc ca şi desfăşurarea lucrărilor de construcţii să sufere modificări de câteva luni în ceea ce priveşte termenele, a arătat şeful diplomaţiei ungare. Szijjártó a subliniat că nu există niciun dubiu cu privire la faptul că fabrica urmează să fie ridicată, şi nici cu privire la
începerea construcţiei, din moment ce aceasta a şi început, deja. Acest lucru se poate vedea clar, totodată viitorul director al fabricii şi reprezentanţii BMW au punctat, de asemenea, acest lucru, a spus ministrul ungar.

Alte știri