Ce se mai construiește în Oradea. Un imobil cu destinația de birouri și zonă de comerț-servicii a primit aviz favorabil

Construirea unui imobil pe strada Terra cu destinația de birouri și zonă de comerț-servicii a fost propusă Comisiei municipale de urbanism și amenajare a teritoriului (CMUAT), la fel ca și lotizarea unui teren pe strada Macului în vederea construirii de locuințe individuale.

În cadrul ședinței comisiei de urbanism de săptămâna trecută, coordonată de viceprimarul Marcel Dragoș, au fost analizate 53 de proiecte. Dintre acestea, 28 au fost studiate în comisia de urbanism, în timp ce 25 au fost aduse în atenția comisiei operative.

Astfel, o persoană fizică a solicitat aviz Arhitect Șef pentru Plan Urbanistic de Detaliu (PUD) în vederea construirii unui imobil cu destinația de birouri și comerț- servicii, pe str. Terra, nr. 6.

Clădirea cu o suprafață construită de 455 mp va avea regim de înălțime: parter (unde va funcționa partea de comerț – servicii, dar și un loc de joacă pentru cei mici ) și 1 etaj (partea de  birouri).

Aferent funcțiunilor propuse se vor amenaja 11 locuri de parcare în incintă.

Momentan terenul este unul liber de construcții.

„Vorbim de o zonă urbanistică, momentan modest mobilată, în care chiar sunt necesare dotări de proximitate. De-altfel, zona face parte dintr-un Plan Urbanistic Zonal aprobat anterior, iar parcela studiată prevede posibilitatea construirii de imobile cu destinație mixtă”, a precizat Radu Fortiș, arhitectul-șef al orașului.

Distribuie informația
Alte știri