Ce sporturi individuale se vor putea practica din 15 mai

Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a anunțat relaxarea măsurilor restrictive în privința sporturilor individuale care se practică în aer liber, precum și pentru antrenamentele sportivilor profesioniști.

Ministrul a ținut să precizeze într-o conferință de presă faptul că aceste măsuri NU vizează reluarea competițiilor sportive.

”În privința sporturilor individuale, vă pot spune că propunerea noastră pentru Institutul Național de Sănătate Publică se aplică unor structuri sportive și unor sporturi care desfășoară activități în zona alpinismului, atletismului, automobilismului, caiacul, canotajul, ciclismul, echitația, golful, cartingul, motociclismul, planorismul, tenisul, tir cu arcul, tirul sportiv, iahtingul și așa mai departe.” – a declarat ministrul Sportului.

Ionuț Stroe a mai anunțat că sportivii de performanță vor putea intra în cantonamente doar dacă cluburile dispun de condiții corespunzătoare în ceea ce privește combaterea noului coronavirus.

În ceea ce privește reluarea activităților sportive, Stroe a afirmat că decizia ar putea fi luată în 2-3 săptămâni, în funcție de evoluția pandemiei de Covid-19 în România.

Alte știri