Ce spune Bolojan despre alegerea primarilor în două tururi: ” Votul din turul 2…”

Primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, consideră că alegerea primarilor în două tururi conferă mai multă legitimitate şi dă posibilitatea schimbării primarilor care nu performează. 

”Alegerile în 2 tururi reprezintă un vot care conferă mai multă legitimitate. Votul din turul 2 favorizează mai mulți candidați și în general generează schimbări mai frecvente, mai ales în cazul primarilor care nu performează. Acesta va genera un val de schimbări a primarilor, care sunt astăzi în funcție, indiferent de culoarea lor politică, pentru că, de multe ori un primar în funcție poate să ia 35% în primul tur – ceea ce în sistemul actual ar însemna câștigarea unui nou mandat – dar în turul 2, voturile negative care însumate sunt mai multe de 35% se întorc împotriva lui, a transmis Ilie Bolojan pe pagina de Facebook a PNL.

Edilul din Oradea și-a exprimat punctul de vedere și în privința alegerilor anticipate.

În plus, cred că este recomandat să fie alegeri anticipate, pentru că astfel se tranșează lucrurile cât mai repede ceea ce ar permite viitorului Guvern, cu o majoritate parlamentară stabilă, să ia măsurile corecte pentru a pune România pe roate în direcția corectă.”

Alte știri