Ce spune unul din procurorii DNA Oradea despre scandalul inregistrarilor

Cinci procurori de la DNA Oradea s-au prezentat la Parchetul General pentru a fi audiaţi în dosarul deschis de Secţia pentru investigare a magistraţilor în legătură cu înregistrarea audio în care se discută despre acţiuni de intimidare a judecătorilor.

La sediul Parchetului General, Cristian Marius Ardelean a recunoscut că a avut loc o discuţie „la o cafea” în sediul DNA Oradea. Întrebat de jurnalişti dacă au fost puse la cale abuzuri împotriva judecătorilor pentru a-i cuminţi sau a băga frica în ei, procurorul a spus: „Nu. Doamne fereşte. În nimeni nu am vorbit niciodată să introduc frica”.

El a precizat că nu îşi explică de ce înregistrarea audio a apărut după un an, subliniind că ancheta va stabili cine a făcut acea înregistrare.

Săptămâna trecută, Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie a anunţat că a deschis un dosar penal in rem după ceavocatul Răzvan Doseanu a publicat o înregistrare audio a unei şedinţe a DNA Oradea din 8 ianuarie 2018, despre care spune că a primit-o de la un anonim și nu ştie dacă e autentică. În înregistrare, cei care vorbesc, și despre care avocatul susține că ar fi procurori de la DNA Oradea, discută de urmărirea penală a unor judecători ca să intre „frica în ei”.

Distribuie informația
Alte știri