Ce trebuie să știi despre autorecenzare și autorecenzarea asistată!

Recensământul din acest an vine cu o noutate, în sensul în care te poți autorecenza, completând online un formular personal cu datele solicitate. Astfel, în perioada 14 martie – 15 mai, ai posibilitatea să te înregistrezi accesând link-ul https://autorecenzare.insse.ro, completat deja parțial cu anumite date obţinute prin colectarea indirectă, pe baza unui nume de utilizator şi a unei parole.

De ce să te autorecenzezi?

  • Pentru că poți da răspunsuri exacte, fiind completate direct de către tine, eliminând astfel risculde alterare din partea unui intermediar;
  • Ai flexibilitate deplină, întrucât sistemul funcționează non-stop și poate fi accesat din diferite locații, de pe tabletă, laptop, computer sau telefon mobil de tip smartphone;
  • Dispui de un grad sporit de confort și intimitate și te protejezi față de riscul de contaminare cu SARS-Cov-2; Totodată, elimini consumul de hârtie, important din perspectiva economiei de timp și bani și contribui la reducerea cheltuielilor logistice. În plus, eficientizezi și accelerezi activitatea de recenzare.

Mărimea chestionarului diferă în funcție de numărul câmpurilor (întrebărilor) pre-completate ca urmare a extragerii prealabile a acestora din sursele administrative, precum și de situația demo-socio-economică a fiecărei persoane. Așadar, timpul mediu de completare poate să varieze între 4 și 14 minute. Important de menționat este faptul că, dacă ești salariat, fie la stat sau la privat, și te autorecenzezi, primești o zi liberă de la angajator. Dovada autorecenzării online se poate descărca prin accesarea Certificatului de confirmare/dovezii de autorecenzare (sau de infirmare pentru cele care nu trec de validare). Verificarea se va face pe baza CNP-ului, inclusiv de către angajator în cazul în care va dori acest lucru.

De asemenea, dacă nu ai acces la internet și/sau dispozitive pentru a completa online chestionarul sau crezi că nu te descurci singur, ai la dispoziție varianta autorecenzării asistate care se realizează de către un recenzor, pe tabletă, activitatea desfășurându-se în cele 14 spaţii special amenajate de către Primăria Oradea. Există însă și posibilitatea ca autorecenzarea asistată să se facă de pe echipamentul tău propriu, sub îndrumarea recenzorului ARA.

Programul de funcționare al centrelor ARA este cuprins între orele 12.00 – 18.00, de luni până duminică, cu excepția centrelor de autorecenzare de la sediul Primăriei Oradea si Direcției de Asistență Socială Oradea, care sunt deschise, zilnic, între orele 08.00 -16.00.

Distribuie informația

Sogema face angajări. Se caută muncitori calificați și necalificați pentru croit, călcat, cusut cu mașina și cusut manual. Informații suplimentare la numerele de telefon: 0359412081 și 0773964846

Alte știri