Cea mai importantă expoziţie globală de fotojurnalism, ajunge în 9 oraşe din România. Unul e Oradea

World Press Photo, cea mai importantă expoziţie globală de fotojurnalism, va ajunge anul acesta în nouă oraşe din România, itinerariul începând cu Bucureşti, Timişoara, Sibiu, Constanţa şi Oradea.

Conform unui comunicat transmis, miercuri, de Fundaţia Eidos, expoziţia cuprinde 120 de fotografii care surprind evenimente importante din întreaga lume.

„Cele 120 de fotografii surprind evenimente importante din întreaga lume: de la războiul de agresiune din Ucraina şi impactul lui asupra oamenilor, până la efectele crizei climatice şi protestele civile din jurul lumii. Fotografiile vor fi însoţite şi de un audio-tur gratuit, realizat în parteneriat cu aplicaţia Smartify, prin care vizitatorii vor putea asculta, pe propriile device-uri, povestea fiecărei fotografii câştigătoare”, arată sursa citată.

Timp de câteva luni de zile, 24 de ore din 24, fotografiile vor fi expuse simultan în perioada 5 mai – 31 mai în Bucureşti, Timişoara şi Sibiu, apoi în perioada 3 iunie – 3 iulie în Constanţa şi Oradea, ca mai apoi să fie prezentate publicului în alte oraşe importante din România.

Întreg itinerariul şi detaliile fiecărui eveniment vor fi publicate pe pagina de Facebook a expoziţiei – World Press Photo Exhibition Romania.

Competiţia World Press Photo recunoaşte fotojurnalismul de calitate şi premiază imagini şi poveşti din întreaga lume. Cei patru câştigători globali au fost selectaţi din 24 de câştigători regionali, aleşi din peste 60.000 de lucrări înscrise:

Premiul Fotografia anului: Bombardament aerian asupra spitalului de maternitate din Mariupol, realizată de Evgeniy Maloletka, Ucraina, Associated Press

Premiul Reportajul anului: Preţul Păcii în Afganistan, realizat de Mads Nissen, Danemarca, Politiken/Panos Pictures

Premiul Proiect pe termen lung: Ape zbuciumate, realizat de Anush Babajanyan, Armenia, VII Photo/National Geographic Society

Premiul Format Liber: Aici, uşile nu mă cunosc, proiect realizat de Mohamed Mahdy, Egipt

Expoziţia World Press Photo este adusă în România de Fundaţia Eidos, organizată cu sprijinul Primăriei Capitalei prin Arcub şi finanţată de Ministerul Culturii.

Distribuie informația
Alte știri