Cea mai mare indemnizatie pentru cresterea copilului din judetul Bihor este in suma de 27.166 lei

Conform datelor statistice de la Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Bihor, cea mai mare indemnizatie pentru cresterea copilului din judetul Bihor este in suma de 27.166 lei! Domeniul de activitate din care provine fericita/fericitul beneficiar este, însă, secret…

Dupa cum se stie deja, incepand cu data de 1 iunie au intrat in vigoare prevederile Legii nr. 66 /2016 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor. Astfel, limita minimă a indemnizației crește la 85% din salariul minim brut pe țară garantat în plată,respectiv 1.063 lei, limita maximă a indemnizației este eliminată, fiind calculată la 85% din veniturile nete realizate. Stimulentul de inserție se stabileşte la 50% din indemnizația minimă, respectiv creşte de la 500 lei la 531 lei.

La nivelul județului Bihor, a fost modificat cuantumul indemnizatiei pentru cresterea copilului pentru un numar de 5190 de beneficiari și au fost operate in baza de date un numar de 873 de dosare de modificare a stimulentului de insertie optiunea I in stimulent de insertie optiunea II. Totodată, au fost prelucrate 117 cereri privind modificarea optiunii beneficiarilor de indemnizatie pentru cresterea copilului optiunea I in indemnizatie pentru cresterea copilului optiunea II, sau de revenire de la stimulent la indemnizatia pentru cresterea copilului.

Distribuie informația
Alte știri