Cea mai mare investitiei din Parcul Industrial din ultimii 5 ani. O companie din Franta a primit ajutor de stat pentru a deschide o fabrica la Oradea

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a înmânat luni, la Palatul Victoria, reprezentanţilor a cinci companii acorduri de finanţare atribuite în baza schemei de ajutor de stat pentru stimularea investiţiilor cu impact major în economie, astfel încât numărul beneficiarilor din acest an creşte la 14, suma totală alocată de la bugetul statului fiind de aproape 860 de milioane de lei.

Una dintre aceste companii va veni in Bihor
Este vorba despre Sogefi Suspensions Eastern Europe, o companie din grupul Sogefi, parte a holdingului industrial CIR, cu afaceri de 2,8 mld. euro şi peste 15.000 de angajaţi care are în plan o investiţie de 255 mil. lei la Oradea. Cu acesti bani, în Parcul Industrial Eurobusiness I, din str. Borșului se va construi o nouă unitate de producție in domeniul “automotive” pe o suprafață de teren de 94.332 mp in care vor lucra peste 200 de angajati

Pasquale Colicchia, director general al societatii a vorbit, la Guvern, despre motivele pentru care compania sa a decis să înfiinţeze o unitate de producţie în parcul industrial din Oradea.

„Am analizat mai mute locaţii situate în sud-estul Europei şi în cele din urmă ne-am concentrat asupra României, datorită poziţie sale geostrategice, climatului de afaceri foarte competitiv şi forţei de muncă înalt calificate. (…) Punctul cheie care a favorizat decizia de a veni în România l-au reprezentat schema de sprijin guvernamental şi parteneriatul pe care suntem pe cale să îl construim alături de autorităţile române”, a explicat el.

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri