Cea mai mare rețea de fraudă prin telefon din Europa a fost destructurată

Cea mai mare rețea de fraudă prin telefon din Europa a fost destructurată, anunță Europol și poliția germană. Au fost identificate 12 “call-centere” de unde europenii erau sunați și păcăliți sau amenințați să plătească sume de bani.

În data de 18 aprilie, forțele de poliție germane, albaneze, bosniace-herțegovine, kosovare și libaneze au percheziționat 12 “call-centere”. În total, au fost identificați 39 de supecți, iar 21 de persoane au fost arestate de agenții Europol împreună cu polițiile locale. În descinderile făcute au fost găsiți peste un milion de euro cash, potrivit Europol.

Victimele erau identificate cel mai des după diferite profiluri de pe internet sau erau contactate telefonic. Infractorii se prezentau uneori drept angajați ai unei bănci, consultanți de investiții, rude apropiate sau ofițeri de poliție

Victimele erau adesea convinse să își dea datele personale, alteori să plătească pentru diferite sancțiuni penale (false) sau pentru a preveni sechestrarea bunurilor, alteori pentru a beneficia de promoții sau de carduri de debit preplătite.

Interpol a numit-o “Operațiunea Pandora” și supravegherea rețelei a permis contracararea a 6.000 de cazuri de fraudă, în valoare însumată de peste 10 milioane de euro. 

Distribuie informația
Alte știri