Cea mai modernă creșă, respectiv grădiniță din Oradea se deschide în luna iunie

Oradea va avea până în luna iunie cea mai modernă creșă, respectiv grădiniță din municipiu, acestea fiind situate în Parcul Industrial I, pe str. Gh. Mărdărescu nr. 12.

Lucrările efectuate de asocierea formată din S.C Drum Asfalt S.R.L, S.C Trameco S.A și S.C Novartis S.R.L sunt realizate deja în proporție de 90%.

Până în prezent s-au realizat următoarele lucrări: săpături pentru realizarea fundațiilor; lucrări de îmbunătățire a terenului de fundare cu balast compactat; cofrarea, armarea și turnarea betonului în fundații; executarea stâlpilor și a zidăriei atât la parter, cât și la etaj; turnarea plăcilor din beton peste parter si etaj; realizarea tencuielilor interioare și a finisajelor cu glet la parter; montarea tâmplăriei interioare și exterioare; finalizarea instalațiilor sanitare, inclusiv montarea de gresie, faianță și obiectele sanitare; finalizarea instalațiilor de încălzire și răcire, a  instalațiilor electrice/de semnalizare și stingere incendiu.

Totodată, au fost finalizate finisajele și amenajările exterioare (alei, împrejmuire, porți acces, amenajare loc de joacă și dotarea acestuia cu echipamente), dar și lucrările de zugrăveli interioare.

„Vorbim despre o clădire nouă și modernă, foarte necesară în această zonă, având în vedere numărul mare de angajați în Parcul Industrial I, cărora le va fi mai ușor să-și aducă copiii la creșă sau grădiniță în apropierea locului de muncă”, a precizat Lucian Popa, directorul Direcției de Patrimoniu Imobiliar.

Creșa își va desfășura activitatea pe jumătatea suprafeței parterului, iar grădinița se va întinde la parter și etaj.

Spațiile dedicate zonei administrative și de birouri sunt grupate și poziţionate astfel încât să faciliteze accesul personalului la sălile de grupă și la spațiile de joacă exterioare.

Prin investiție se vor asigura și dotările și echipamentele pentru spațiile interioare și exterioare necesare desfășurării activității: măsuțe, scaune, dulăpioare, pătuțuri, rafturi, băncuțe, mese de înfășat, echipamente de joacă, mobilier pentru personal.

Capacitatea noii construcții va fi de 120 copii, din care 40 locuri sunt pentru învățământul antepreșcolar și 80 pentru învățământul preșcolar.

În prezent se lucrează la montarea pardoseli din PVC, aceasta fiind gata în proporție de 50%. Mobilierul pentru sălile de grupă și coridoare este deja achiziționat, urmând a fie amplasat de îndată ce se vor finaliza pardoselile.

Valoarea contractului de lucrări + actul adiţional este de 6.155.623,14 lei fără TVA.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri