Cea mai nouă infracţiune cuprinsă în Noul Cod Penal: Infracţiune prin inacţiune. Ce pedepsa a primit un bihorean care nu şi-a ajutat aproapele

<a href="https://pixabay.com/users/Foundry/">Foundry</a> / Pixabay

În Noul Cod Penal, există un articol, 203, care prevede că o persoană poate fi condamnată sau poate primi amendă dacă nu îi salvează pe cei aflaţi în dificultate, instanţele româneşti soluţionând deja astfel de speţe. UNa dintre ele s-a judecat la Curtea de Apel Oradea, relateaza zf.ro.

Aceasta instanta dispus o condamnare tot pentru lăsarea fără ajutor a două persoane, care au decedat în final. Într-o localitate de aici, trei prieteni au băut până târziu, apoi au decis să meargă spre casă cu tractorul, potrivit hotârârii de condamnare.

„În timp ce rula pe DC63, la un moment dat tractorul a început să aibă o direcţie haotică şi s-a răsturnat cu toţi cei trei pasageri în şanţul din partea stângă a direcţiei de deplasare spre loc. Lazuri. În urma accidentului, numiţii R. A. şi R. C. au fost prinşi sub tractor, suferind multiple leziuni traumatice, ultimul fiind în stare de inconştienţă. Deşi a văzut starea gravă în care se aflau cei doi, numitul M. J. nu le-a acordat de urgenţă ajutor şi nu a anunţat imediat autorităţile pentru a interveni, fugind de la locul accidentului la domiciliu, fără a anunţa pe nimeni nici aici despre accident. Acesta a fost identificat şi audiat de organele de Poliţie, la locul de muncă”, se arată în document.

Unul dintre bărbaţii prinşi sub tractor şi-a pierdut viaţa pe loc, în timp ce celălalt, fiind grav rănit, a murit după trei zile, la spital.

„Audiat în cauză în calitate de inculpat, numitul M. J. arată că nu îşi aminteşte cu exactitate ce s-a întâmplat pentru că după accident s-a speriat şi a plecat acasă, iar din cauza şocului provocat de această situaţie, nu a reacţionat şi nu a spus nimănui ce s-a întâmplat deşi cu siguranţă a încercat să ridice tractorul răsturnat peste cele două victime şi să le ajute”, arată magistraţii.

În acest context, bărbatul a fost condamnat la 8 luni de închisoare cu suspendare. Sursa

Distribuie informația
Alte știri