Cehia a inclus România în zona verde. Ce trebuie să știe românii care vor să meargă acolo în vacanță

Cehia a revizuit condițiile de intrare în țară. România a fost inclusă în zona verde, noile reguli fiind aplicabile de vineri, 9 iulie, informează Ministerul Afacerilor Externe.

Toate persoanele trebuie să completeze, înaintea plecării în călătorie, formularul electronic de sosire (https://plf.uzis.cz/) și să fie în posesia dovezii completării acestuia la sosirea în Cehia. Persoanele vaccinate și cele care au fost infectate cu virusul SARS-CoV-2 și s-au vindecat în ultimele 180 de zile și nu prezintă simptome specifice COVID-19 nu au alte obligații privind respectarea normelor epidemiologice, cu excepția completării formularului electronic de sosire menționat mai sus.

Vaccinarea se dovedește cu certificatul european de vaccinare și, tranzitoriu, cu certificatul național de vaccinare eliberat de statele membre UE, cu condiția să fi trecut cel puțin 14 zile de la administrarea celei de-a doua doze sau a dozei unice, după caz, și să nu prezinte nici un simptom specific COVID-19.

Persoanele nevaccinate sau care nu au trecut prin boala COVID-19, au obligația de a fi în posesia unui rezultat negativ al unui test antigen, nu mai vechi de 48 de ore, sau al unui test PCR, nu mai vechi de 72 de ore.

Distribuie informația
Alte știri