Cei care cumulează pensia cu salariul trebuie să opteze pentru unul dintre venituri

Şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, a declarat, miercuri, că angajaţii din sistemul public care cumulează pensia cu salariul trebuie să opteze pentru unul dintre aceste venituri, iar în această situaţie sunt aproximativ 15.000 de persoane.

“Nu este vorba despre o interzicere. Cei care sunt angajaţi într-o instituţie publică, fie că vorbim de Sănătate sau de Educaţie, trebuie să opteze pentru pensie sau pentru continuarea şi desfăşurarea activităţii şi remunerarea salarială a activităţii respective, evident, cu recalcularea contribuţiilor la sistemul public de pensii care să se regăsească în momentul încetării activităţii în domeniul în care este angajat. (…) Nu îi este interzis nimănui dreptul la muncă, în orice domeniu de activitate. Este o chestiune de opţiune”, a spus Dancă, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria, potrivit Agerpres.

El a adăugat că termenul până la care aceştia pot opta între pensie şi salariu este de 15 zile lucrătoare de la data intrării în vigoare a legii.

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri