Cei care vor să vândă voucherele „Rabla pentru electrocasnice” vor fi sancționați

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a atras atenția că este ilegală vânzarea voucherelor obținute în cadrul programului „Rabla pentru electrocasnice” și că cei care vor încerca să facă asta vor fi sancționați. Ministrul a făcut aceste precizări în contextul în care unii dintre cei care au luat astfel de vouchere nu le folosesc.

Vom suplimenta bugetul. cu siguranță la celelalte capitole vom rămâne cu un surplus de bani, pentru că la mașinile de spălat, mașinile de spălat vase și frigidere nu se vor termina toți banii, o să ajungem la 60-0% maxim de randament.

Oamenii au stat la coadă, și-au luat voucherele și nu le valorifică. Să stai la coadă, să iei și să nu folosești. Aceste vouchere nominale, nu se pot vinde mai departe, iar cei care încearcă să le vândă comit o ilegalitate.

Nu poți face mare afacere, să vinzi un voucher de 400 de lei, iei și tu 100-200 lei, nu e corect, nu e legal. Vom face tot posibilul să prevenim vânzarea voucherelor. Rămân bani și vom reporta banii pentru p etapă ulterioară, probabil în cursul verii”, a afirmat ministrul Mediului la Prima TV.

Tanczos Barna a spus că programul a avut un interes foarte mare din partea populației și că este un succes că programul a funcționat.

Ediţia din 2021 a programului „Rabla pentru electrocasnice” se desfăşoară etapizat, după cum urmează:

  • Etapa I: selecţia voucherelor aferente categoriei din care fac parte maşinile de spălat rufe/vase şi frigiderele/congelatoarele (21 mai – 3 iunie);
  • Etapa II: selecţia voucherelor aferente categoriei din care fac parte televizoarele, laptopurile şi tabletele (4 – 17 iunie);
  • Etapa III: selecţia voucherelor aferente categoriei din care fac parte aparatele de aer condiţionat, uscătoarele de rufe şi aspiratoarele (18 iunie – 1 iulie).
Distribuie informația
Alte știri