Cei mai buni mecanici din Romania sunt la Oradea. Doi bihoreni s-au duelat in finala concursului profesional „Mecanicul anului”

A opta editie a concursul profesioniștilor din industria auto, „Mecanicul anului” s-a desfasurat in 2018 la Cluj Napoca si a fost castigat de oradeanul Alexandru Szuz care s-a confruntat in marea finala cu concitadinul sau, Radu Mălan. La competitia, organizata, in weekend, au participat 100 de mecanici, selectati din miile de concurenți care s-au putut inscrie pe site-ul de concurs timp de o luna. Interesul concurentilor a fost determinat si de marele premiu pus in joc: noul Citroen C3.

Concursul a avut doua sectiuni: diagnoza si mecanica auto iar departajarea a fost una dificila. Participantii au început cu un test scris ce a redus la 10 numărul celor care au urcat pe scenă la secțiunea diagnoza. La secțiunea mecanica auto, după proba scrisă, au rămas pe poziții doi finaliști, unul fiind tot din Oradea: Geza-Attila Szabo a reușit o înlocuire a garniturii de chiulasă, într-un timp record de 16 minute.

Finala serii a fost insa cea de diagnoza. Pe scena au fost aduse doua masini identice, cu aceeași defecțiune. Primul care a reusit sa identifice problema si sa porneasca motorul a fost Alexandru Szuz.

România, aplauze pentru Mecanicul Anului 2018: Alexandru Szuz! A fost o finală grea și o izbândā pe deplin meritată!Felicitări merg și către ocupantul locului al doilea la secțiunea diagnoză – Radu Mălan, un concurent greu de învins!„, au scris pe Facebook organizatorii.

Competitia „Mecanicul anului” a fost castigata si in 2016 de un alt oradean. În decembrie 2016, Francisc Kasziba a câștigat titlul.

sf: facebook.com/MecaniculAnului

 

 

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri