Cei mai buni soferi de autobuz din Oradea au reprezentat Romania la Campionatul European din Germania. FOTO

O echipa OTL a concurat la prima editie a Campionatului European al Soferilor de Autobuz, competitie gazduita de Berlin, in weekendul 21-22 septembrie. Mariana Mirela Plava si Adrian Calin Rus s-au intrecut cu alti 40 de colegi din 16 tari din metropole ca Paris, Moscova, Milano ori Budapesta.

Cu totii au avut de infruntat 8 probe dificile pentru a-si arata indemanarea in conducerea diferitelor tipuri de vehicule de transport urban: au „serpuit”, cu spatele, autobuze supraetajate, printre jaloanele unui poligon intortochiat si au sofat, cu multa siguranta, autobuze moderne pe care le vazusera anterior doar in poze. O alta proba extrem de dificila a fost cea de conducere cu bordul acoperit a unui autobuz electric. Fara a auzi zgomotul motorului ca la masinile clasice, concurentii au avut ca sarcina sa circule cu viteza de 15 km pe ora.

Europeanul de la Berlin, desfasurat in centrul orasului, a strans peste 5000 de spectatori in fiecare zi si a fost transmis live, pe internet, cu zeci de camere, amplasate inclusiv in cabina soferilor.

„Faptul ca am fost filmati tot timpul si urmariti de mii de spectatori, ne-a sporit emotiile” au spus, dupa concurs,  cei doi soferi profesionisti ai Regiei de Transport Local din Oradea, incantati de experienta prin care au trecut si despre care cred ca ar trebui implementata si in Romania prin concursuri intre societatile de transport local din marile orase.

Mariana Mirela Plava si Adrian Calin Rus au fost insotiti in capitala Germaniei de Daniel Drugas, sef de coloana, manager de transport la OTL.

„Oradea are soferi de autobuze foarte buni> cea mai buna evaluare este numarul foarte mic de incidente. Avem doar 20-25 de tamponari usoare intr-un an iar accidentele grave sunt aproape inexistente intr-un oras in care traficul devine, pe zi ce trece, tot mai dificil”, a declarat Drugas.

Distribuie pentru prietenii tăi:
Alte știri