Cel de-al 16-lea prefect al județului Bihor părăseşte instituţia cu fruntea sus

Pentru Ioan Mihaiu cei doi ani şi jumătate pe care i-a petrecut ca prefect au reprezentat „o perioadă de lecţii şi provocări”. La final de mandat este convins că a făcut tot ce a ținut de el, alaturi de echipa sa, în limita resurselor pe care le-a avut la dispoziție.

Debutul pe noua funcție nu a fost deloc usor: s-a confruntat cu trei evenimente de cod roşu – declararea epidemiei de pestă porcină africană, furtuna din Bulz soldată cu decesul unui turist şi furtuna din septembrie 2017, care a afectat 237 localităţi din 38 de unităţi administrativ-teritoriale. Nici gestionarea urmărilor incendiului care a cuprins în august 2018 Palatul Episcopal Greco-Catolic nu a fost simplă.

La capitolul realizări, infrastructura a ocupat un loc prioritar pentru Ioan Mihaiu, reușind să atraga atenția asupra unor proiecte uitate, care nu au beneficiat în ultimii 30 ani de niciun fel de investiție. Este vorba despre DN19E, Biharia – Chiribiș, un drum extrem de frecventat de șoferi. De asemenea, a depus eforturi pentru a mișca lucrurile și acum se lucrează pe toate cele trei tronsoane ale DN76, de la Oradea la Bitii. Sala Polivalentă din Oradea, obiectiv finanțat de către Guvernul României prin Compania Națională de Investiții, ce se ridica în ritm alert, reprezintă un alt motiv de mândrie pentru Mihaiu. Proiectul de care se consideră a fi cel mai atașat este, însă, cel al Autostrăzii. De altfel, tronsonul 3C Biharia – Borș, la care se lucrează din luna mai 2019, a fost executat în proporție de peste 70%.

O altă realizare din mandatul lui Ioan Mihaiu este semnarea protocolului cu CEC Bank, în vederea achitării taxelor de pașaport, model preluat, apoi, la nivel național dar si eficientizarea Serviciului de Pașapoarte, Permise și Înmatriculări prin încurajarea utilizării sistemului de programare online, fiind eliminate, astfel, cozile.

Distribuie informația
Alte știri