Cel de-al doilea traseu de via ferrata din Vadu Crişului poate fi accesat de turişti

Acest nou traseu se găsește în Vadu Crișului în Peretele Zânelor. Are mai multe porțiuni verticale față de cele existente, oferă vizibilitate către Vama Sării și nu în ultimul rând este echipat în partea superioară cu un pod culisant de 25 de metri.

Pentru parcurgerea acestuia e nevoie de echipament specific de via ferrata ce conține cel puțin ham, cască şi lonjă dublă cu sistem de amortizare în caz de cădere. Persoanele care nu au cunoștințele și experiența necesară parcurgerii unor trasee de acest gen sunt sfătuiți să o facă sub îndrumarea unui ghid.

“Rugăm toți turiștii care vor parcurge traseul, individual sau organizat, să țină cont de faptul că acesta este mai sportiv şi necesită o condiție fizică și psihică bună. Din acest motiv recomandăm parcurgerea lui în grupuri nu foarte mari (5-6 persoane /grup), ținând cont de recomandările afișate pe parcurs”, sustin membrii Salvamont Salvaspeo.

Traseul nou de via ferrata din Vadu Crişului a necesitat mai multe săptămâni de amenajare. A costat peste 12.000 de lei, lucrările fiind executate din bugetul Serviciului Județean Salvamont Salvaspeo ,asigurat de Consiliul Județean Bihor.

Distribuie informația
Alte știri