Cel mai eficient medicament pentru tratarea Covid-19

Foto: Shutterstock

Un sondaj realizat pe baza unui eșantion de 6.200 de medici, din 30 de țări, arată că 37% dintre aceștia au indicat hidroxiclorochina ca cel mai eficient tratament împotrivia virusului.

Pe de altă parte, Organizația Mondială a Sănătății spune că încă nu există dovezi care se ateste că există un medicament care „să prevină sau să vindece boala”. Cu toate acestea, medicii din Europa, SUA și China au primit permisiunea OMS dea a folosi hidroxiclorochina pentru a trata pacienții cu Covid-19.

Clorochina, derivat sintetic din chinină, cât şi hidroxiclorochina, sunt utilizate de obicei pentru tratarea lupusului şi a poliartritei rematoide încă din anii ’40.

Studiul realizat de Sermi arată că 72% din medicii spanioli au prescris medicamentul bolnavilor de Covid-19, 53% din medici în Italia și 44% în China.

Hidroxiclorochina este folosită și de medici din România pentru tratarea pacienților cu Covid-19. Ministerul Sănătăţii a anunțat vineri că a primit de la Sanofi România 18.000 de cutii de Hidroxiclorochină, medicament folosit în tratamentul pacienţilor infectaţi cu virusul SARS-CoV-2.

Sursa: Daily Mail

Distribuie informația
Alte știri