Cel mai exotic sportiv din istoria JO de iarnă se antrenează la… Arieșeni

Primul sportiv participant la Jocurile Olimpice de Iarnă din istoria Timorului de Est, Yohan Goutt Goncalves, se antrenează în România, la Arieșeni. Acesta a ajuns în țară prin intermediul antrenorului său, românul Bogdan Gligor, care l-a însoțit la JO din 2018, ținute la PyeongChang, în Coreea de Sud, conform gsp.ro.

Yohan Goutt Goncalves, în vârstă de 24 de ani, a făcut istorie în 2014. Atunci a devenit primul sportiv din istoria Timorului de Est care să participe la Jocurile Olimpice, atât de vară, cât și de iarnă, fără să primească un wild-card. Mai mult, a fost primul participant la JO de iarnă sub steagul țării care și-a recăpătat independența față de Indonezia în 2002. Cu Bogdan Gligor, unul dintre cei mai buni schiori români aflați încă în activitate, s-a cunoscut în Franța, iar conaționalul nostru, accidentat, a acceptat să-i fie antrenor la JO 2018 pentru proba lor preferată, slalom.

Acum, cei doi se pregătesc la Arieșeni, cu Gligor revenit după accidentare. „Îi place mult la Arieșeni și România, în general”, spune cel poreclit „Bobby”. Cei doi vor participa, în următoarea perioadă, la 3 curse, două de Cupă Mondială (Kitzbuhel și Schladming) și la o cursă FIS în Italia, la Dobbiaco. Apoi, luna viitoare, cei doi vor pleca la Campionatele Mondiale din Åre, Suedia, care încep pe 5 februarie.

Foto: gsp.ro

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri