Cel mai ieftin și mai eficient dezinfectant poate fi făcut acasă

Cel mai ieftin și mai eficient dezinfectant care poate fi făcut acasă se obține din înălbitor de rufe, după cum au spus cei de la Organizația Mondială a Sănătății. E vorba despre o substanță iritantă pentru mucoasa respiratorie și pentru ochi. Așa că trebuie să aveți mare grijă când preparați soluția și când o folosiți pe diverse suprafețe.

Înălbitorul de rufe conține, în concentrație de cinci la sută, substanța activă numită hipoclorit de sodiu. Ca să îl folosiți drept dezinfectant, trebuie diluat: o parte clor, nouă părți apă. Astfel sună recomandarea Organizației Mondiale a Sănătății.

Cu soluția obținută se pot curăța clanțele ușilor, chiuvetele, peretzii din baie, cheile, preșul de la intrarea în locuintă. De asemenea, puteți pulveriza soluția pe talpa pantofilor, înainte să intrați în casă. Se știe deja că noul virus rezistă pe suprafețe și este ușor de luat pe încălțăminte.

Soluția se prepară cu fereastra deschisă, care trebuie lăsată așa cel puțin jumătate de oră. Dezinfectantul obținut este bine să acționeze pe suprafețe 10-15 minute, apoi se șterge.

Dezinfectantul nu se lasă la îndemâna copiilor! Nu se combină cu oțetul, pentru că produce gaze toxice. Și nici cu alcoolul sanitar, pentru că se transformă în cloroform. Soluția se păstrează cel mult patru zile, apoi preparați altă.

Sursa: stirileprotv.ro

Distribuie informația
Alte știri