Cel mai important eveniment cinematografic din România, la Oradea cu filme în premieră și invitați speciali

Foto: Facebook/ TIFF

TIFF revine în Oradea între 29 septembrie şi 1 octombrie. În premieră, publicul orădean este invitat pe covorul roşu, la Gala de Deschidere

Festivalul va oferi publicului o experienţă de neuitat, aducând în Piaţa Unirii şi în diverse alte locaţii culturale din oraş o selecţie amplă de filme în premieră, alături de producţii premiate la marile festivaluri internaţionale, avanpremiere ale filmelor româneşti şi maghiare, documentare şi invitaţi speciali, masterclass-uri cu regizori şi actori renumiţi, proiecţii şi ateliere media pentru copii, precum şi o serie de evenimente cine-concert.

Biletele pentru Gala de Deschidere pot fi achiziţionate de pe site-ul:
https://tiff.eventbook.ro/film/bilete-tiff-oradea-2023-gala-de-deschidere

În cadrul celei de-a 6-a ediții a TIFF Oradea, organizatorii au pregătit un program complex din care nu vor lipsi avanpremierele cinematografice autohtone. Câștigător al premiului pentru debut la TIFF.22 și selecționat la Sarajevo și Rotterdam Tigru, filmul de debut al regizorului Andrei Tănase, cu Paul Ipate, Alex Velea, Cătălina Moga și Elvira Deatcu se va vedea în avanpremieră. Documentarul De ce mă cheamă Nora când cerul meu e senin, în regia Carlei Teaha și documentarul Cazul inginerului Ursu, (r. Liviu Tofan, Șerban Georgescu) vor fi proiectate tot în avanpremieră, în ultimul weekend din septembrie.

În acest an, selecţia va cuprinde titluri remarcabile din cinematografia maghiară care au strălucit la marile festivaluri în ultimii ani, alături de filme din secţiunea EducaTIFF, care aduc poveşti potrivite pentru toată familia.

Programul complet al festivalului va fi disponibil în curând pe oradea.tiff.ro şi pe pagina de facebook a evenimentului.

Distribuie informația
Alte știri