Cel mai lung tunel rutier din România de pe Autostrada Transilvania, scos la licitație pentru proiectare și execuție

Foto: digi24.ro

Ministerul Transporturilor a inițiat un proiect de act normativ pentru demararea exproprierilor necesare construirii Tunelului Meseș de pe Autostrada Transilvania. Va avea 2,89 kilometri și va fi cel mai lung tunel rutier din România. Urmează să fie scos la licitație pentru proiectare și execuție până în 30 iulie 2020, conform informațiilor actualizate de pe site-ul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Prin actul normativ emis de Executiv se propune aprobarea amplasamentului lucrării de utilitate publică de interes național, ,,Secțiunea 3B – Tunel Rutier cu profil de autostradă în zona Meseș, situat pe teritoriul localității Românași, din județul Sălaj”, din cadrul obiectivului de investiții ,,Autostrada Brașov-Târgu Mureș-Cluj-Oradea”.

Proiectul de act normativ prevede despăgubiri în cuantum de 8.346 lei pentru șase imobile cu o suprafața totală de 5.859 mp.

Valoarea estimată a contractului pentru Tunelul Meseș este de aproximativ 988 milioane de lei, fără TVA, acesta urmând să fie semnat în aprilie 2021, dacă nu vor fi contestații, potrivit prognozei CNAIR. Dacă lucrurile vor decurge conform noilor planuri ale CNAIR, cel mai lung tunel de autostradă din România ar trebui finalizat în anul  2024.

Distribuie informația
Alte știri