Cel mai mare centru de carantină din județul Bihor se închide

Cel mai mare centru de carantină din județul Bihor, desemnat în cadrul hotelului Ceres, Băile 1 Mai, se va închide începând cu data de 21 iunie. 

În prezent, în centrul din hotel Ceres se află 9 persoane, din care 7 sunt la carantinate la cerere, iar 2 pentru încălcarea izolării la domiciliu, conform măsurilor în vigoare. Persoanele care nu finalizat perioada celor 14 zile de carantină la momentul închiderii centrului din Ceres vor fi transferate în centrul din Pădurea Neagră, care are o capacitate de 48 de locuri. Starea de sănătate a persoanelor carantinate va fi monitorizată în continuare, conform prevederilor legale.

În vederea reintegrării hotelului Ceres, care are o capacitate de 460 de locuri, în circuitul turistic, Direcția de Sănătate Publică Bihor va aplica măsurile specifice de igienizare și dezinfecție pentru prevenirea răspândirii Covid-19.

Prefectul Dumitru Țiplea precizează că „închidem astfel încă un capitol din lupta pe care am dus-o împotriva Covid-19. Rămânem vigilenți și pregătiți să reactivăm centrele de carantină din Bihor, dar sperăm că nu vom fi nevoiți să o facem. Bihorenii trebuie să respecte, ca și până acum, măsurile sanitare în vigoare, în special portul măștii, igiena mâinilor și distanța de 1,5 metri între persoane.” 

Distribuie informația
Alte știri