Cel mai mare eveniment sportiv dedicat persoanelor cu dizabilități intelectuale din România, la Oradea

Jocurile Naționale Special Olympics, cel mai mare eveniment sportiv incluziv pentru persoanele cu dizabilități intelectuale din România, se vor desfășura anul acesta la Oradea, în perioada 17 – 19 mai. Evenimentul, aflat la cea de-a 17-a ediție, aduce împreună peste 350 de sportivi de la 75 de fundații, asociații și școli de masă și speciale din 31 de județe și din Republica Moldova, peste 170 de antrenori și membri de familie, 250 de voluntari, personal medical și staff tehnic.

Pe parcursul a trei zile intense, activitățile organizate de Special Olympics România vor pune în lumină puterea comunității și determinarea sportivilor speciali. Competițiile sportive, evaluările medicale gratuite, Cursa Flăcării Speranței, demonstrațiile celor mai mici sportivi, activitățile de voluntariat vor demonstra că „Sportul UNEȘTE toate abilitățile” în cel mai așteptat moment sportiv Special Olympics România de după pandemie.

„Suntem bucuroși că în acest an Oradea este orașul gazdă pentru Jocurile Naționale Special Olympics, cel mai mare eveniment sportiv incluziv pentru persoanele cu dizabilități intelectuale din România. Special Olympics ne amintește că fiecare individ este o sursă de inspirație, fiecare competiție în sine fiind o poveste despre curaj, determinare și unitate. Faptul că anul acesta evenimentul face parte din agenda Visit Oradea, ne onorează. Le dorim mult succes tuturor concurenților și o ședere cât se poate de plăcută în Oradea, este mesajul lui Alexandru Chira, Director General Visit Oradea.

Programul evenimentului

17 mai

Competiții preliminare, bocce unificat, evaluări medicale gratuite oferite sportivilor, activități distractive  – în campusul Universității din Oradea, începând cu ora 09:00.

18 mai

Competiții preliminare la atletism și bocce, competiție și finale la baschet unificat 3×3, evaluări medicale gratuite oferite sportivilor, activități distractive – în campusul Universității din Oradea, începând cu ora 09:00.

Flacăra Speranței, echivalentul Flăcării Olimpice, va fi purtată de sportivii Special Olympics, de personalități sportive locale și de reprezentanți ai forțelor de ordine, pe Traseul Flăcării Speranței care va porni din fața Primăriei la ora 18:00, și va continua pe malul Crișului Repede până la Sala Sporturilor Antonio Alexe.

Ceremonia de Deschidere se va desfășura la Sala Sporturilor Antonio Alexe, de la ora 19:00.  Vom asista la defilarea delegațiilor celor 350 de sportivi și 170 de antrenori invitați, aprinderea Flăcării Speranței, înălțarea steagului Special Olympics, rostirea jurământului Special Olympics. O serie de momente artistice emoționante vor fi asigurate de Ansamblul Folcloric Nuntașii Bihorului, elevi de la Palatul Copiilor din Oradea, Clubul Sportiv al Universității din Oradea, Liceul cu Program Sportiv „Bihorul”, Școala Gimnazială „Oltea Doamna”, Clubul Fit Dance.

19 mai

Competiții finale și ceremonii de premiere la atletism și bocce, în campusul Universității din Oradea pentru probele de atletism și bocce, începând cu ora 09:00.

Competiții finale și ceremonii de premiere la bazinul Crișul pentru probele de înot, începând cu ora 09:00.

„Pentru întreaga comunitate de antrenori, părinți și sportivi cu dizabilități intelectuale, Jocurile Naționale Special Olympics sunt cel mai așteptat eveniment dintr-un an. Este evenimentul care unește toate abilitățile și validează efortul, ambiția și performanțele tuturor. Ne bucurăm că în 2024 această sărbătoare națională a incluziunii sociale prin sport se celebrează la Oradea, în acest oraș superb, cu tradiție sportivă, unde am găsit deschidere și apreciere pentru misiunea noastră. Le mulțumim tuturor partenerilor pentru sprijin și generozitate și vă invităm să spuneți alături de noi Hai, BRAVII!, spune Cristian Ispas, Director Național Special Olympics România.

Evenimentul este organizat de Fundația Special Olympics România cu sprijinul Visit Oradea, Primăria Municipiului Oradea, Universitatea din Oradea, Inspectoratul Școlar Județean Bihor, Oradea Transport Local, Serviciul de Ambulanță Județean Bihor, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Crișana”, Jandarmeria Bihor, Clubul Lions Oradea, Clubul Lions Oradea 22, Clubul Leo Black Eagle și Asociația Down Oradea.

Distribuie informația
Alte știri