Cel mai mare vas de croazieră din lume a plecat în călătoria inaugurală. Vezi cum arată

Cea mai mare navă de croazieră din lume, „Icon of the Seas”, construită pentru compania Royal Caribbean, a plecat sâmbătă din portul Miami din statul american Florida în călătoria sa inaugurală spre destinaţii din Marea Caraibilor, în pofida acuzaţiilor că ar fi o monstruozitate neprietenoasă cu mediul înconjurător, informează AFP.

Cu o lungime de 365 de metri, 20 de punţi, 2.805 cabine şi 40 de restaurante, acest uriaş vas de croazieră este un imn al excesului, reprezentând totodată cea mai recentă adăugire la o industrie a croazierelor aflată în plină redresare după anii marcaţi de pandemia de COVID-19.

În călătoria sa inaugurală în Marea Caraibilor, „Icon of the seas” va vizita Basseterre, capitala statului Saint Kitts & Nevis, înainte de a se îndrepta spre Charlotte Amélie, în Insulele Virgine Americane, apoi spre insula privată Coco Cay din Bahamas, înainte de a se întoarce la Miami.

„Icon of the Seas” poate găzdui 5.610 pasageri şi 2.350 de membri ai echipajului. Împărţită în opt zone diferite, nava dispune de şapte piscine, nouă jacuzzi şi o cascadă de 17 metri înălţime.

Cu un tonaj brut de 250.800 de tone, de cinci ori mai mare decât cel al Titanicului, vasul a fost construit la şantierul naval Turku din Finlanda.

Prețul unui bilet pornește de la 436 de dolari pe zi, potrivit site-ului Clean cruising.

Distribuie informația
Alte știri