Cel mai modern laborator de analize medicale, complet automatizat, inaugurat la Oradea. Foto

Cel mai modern laborator de analize medicale din sistemul public de sănătate, complet automatizat, a fost inaugurat la Oradea în prezența managerului Gheorghe Carp, a Ministrului Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila și a ministrului Dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, Cseke Attila. A fost realizat deasupra Unității de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean, la etajul I, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgență din Oradea, cu finanţare din Programul Interreg Ro-Hu 2019-2022, din care au mai făcut parte și Spitalul Grof Tisza Istvan din Berretyoujfalu și centrul medical din HajduBoszormeny (Ungaria).

Investiţia de la Oradea se ridică la 2 milioane de euro. Prin acest proiect s-a realizat o linie automatizată pentru laboratorul Spitalului Județean, cu un sistem de transport rapid al probelor între secții și laborator, implementându-se soluții informatice care să permită furnizarea cât mai rapidă a rezultatelor analizelor de laborator.

Prezentarea laboratorului a fost facută de medicul șef dr. Marcela Bota. Acesta va deservi Spitalul Clinic Județean, iar la solicitare, și celelalte unități medicale de stat din Oradea. Un important beneficiu va fi scăderea timpului necesar efectuării analizelor medicale, degrevarea resursei umane de activități recurente, scăderea procentului de erori umane, dar și reducerea costurilor cu până la 30%.

Distribuie informația
Alte știri