Cel mai pur aer de pe glob se poate respira in România. Vezi unde anume

Locul din România unde se află cel mai pur aer de pe glob este o statiune din Prahova. Este situată la aproximativ 100 km de Bucureşti, într-un peisaj de o deosebită frumuseţe, conferită de zona de dealuri acoperite de păduri de foioase.

Salina Slanic este cea mai mare din Europa ca dimensiuni, volumul de sare exacavata fiind de 2.9 milioane de metri cubi, si detine cel mai pur aer de pe planeta, lipsit aproape complet de radiatii si poluare. Pe seama ei, a izvoarelor sulfuroase de pe versanţii văii Slănicului şi a celor şapte lacuri sărate, formate pe vechile exploatări de sare, s-a dezvoltat o activitate balneoturistică, atestată documentar din anul 1853, ce a contribuit la declararea localităţii Slănic Prahova ca staţiune turistică de interes naţional.

Mina Unirea (Salina Slănic Prahova), situată la o adâncime de 208m, pe o suprafaţă de 53.000mp, a fost deschisă vizitării după anul 1970. Circuitul turistic parcurge un traseu care permite evidenţierea unor elemente spaţiale de interes turistic în structura internă a masivului de sare, reprezentate prin cute cu dezvoltare pe zeci de metri, marcate prin alternanţe de benzi divers colorate, cu nuanţe de gri şi alb, diverse caracteristici mineralogice (structură, textură, mod de cristalizare) şi prin puritatea deosebită a sării.

Duminica, 4 iunie si luni, 5 iunie, programul e urmatorul:
» 09:00 primul transport in subteran
» 15:30 ultimul transport in subteran
» 16:30 ultimul transport din subteran.
In 6 iunie e inchis.
Transportul turiștilor în/ din Salina Slănic Prahova se face cu microbuze.

Distribuie informația
Alte știri